سالانه بر اثر ورود رطوبت و آب به درون ساختمان و یا این که نفوذ آن به باطن اجزا ساختمانی ضررهای هنگفتی وارد آمده و تاثیرات نابود کننده ای بر روی بنا ساختمان ها به وجود میآید. چوبها می پوسند ، فات مبتلا زنگ زدگی می گردند. از پاراگراف تاثیرات دیگر هجوم رطوبت و ماندگاری آن ، ظهور ه ها و قارچها در ساختمان میباشد. روکشهای گچی دیوارها متورم میشوند.درصورتیکه سرمای هوا به جايگاه ی قابل قبولی رسد.
کولاک موجبات تخریب اکثر مصالح را آماده میاورد. آبی رنگ که به باطن مصالح ساختمان نفوذ نموده است ، بعداز یخ زده شدن منبسط میشود، و آب منبسط گردیده مصالح را خرد و فرسوده مینماید. این پدیده را در اجزا نمای ساختمان مانند سنگ ، خشت یا این که اندود ها طولانی تر مشاهده میکنیم. رطوبت به دو روش به دیوار تاثیر میگذارد: اولیه جذب رطوبت مو جود در خاک و دومین تاثیر رطوبت ناشی از بارندگی . بدترین خرابیها در باب دیوارهایی که فاقد درپوش میباشند صورت میدهد. نقص در اجرای بامها و یا این که درپوش روی دیوارها به مرور و به طور متواتر ساختمان را چنان فرسوده مینماید که تا مرز تخریب بدون نقص ساختمان را تهدید می نماید.
چگونگی جذب رطوبت به وسیله دیوار
کلیه ی مصالح بنایی تا حدودی متخلخل می باشند و آب را به باطن خویش جذب مینمایند. این آب به یاروهمدم املاحی که در آن محلول می باشند موجبات تخریب دیوار را آماده مینمایند.
آب از سه طرز جذب دیوار میگردد.
الف: نفوذ رطوبت از روش زمین و پی دیوار
ب: نفوذ رطوبت از روش بدنه ی دیوار
ج: نفوذ رطوبت از روش روی دیوار
دوری از نفوذ رطوبت به دیوار.
الف: معدود کردن رطوبت خاک حریم ساختمان(زهکشی)
ب: استعمال از مصالحی که جاذب رطوبت نباشند.
درباره این سایت